Bespaar tijd met de adviesplaatsing in Somtoday

Met de adviesplaatsingen in Somtoday kun je voor iedere leerling, op elk moment van het jaar aangeven naar welke opleiding de leering naar verwachting volgend jaar zal gaan. Ook kun je deze adviesplaatsing direct voorzien van keuzevakken.

De voordelen

Het invoeren van adviesplaatsingen biedt veel voordelen:

  • Zodra de adviesplaatsingen zijn aangemaakt, heeft u een doorstroomprogrnose in de daarvoor bestaande somtoday-rapportages of in CumLaude.
  • Adviesplaatsingen zijn eenvoudig om te zetten naar een voorlopige plaatsing voor het volgend schooljaar. Dit bespaart de administratie veel tijd. Bestaat er twijfel of het volgend jaar 4 HAVO of toch wel 3 HAVO wordt? In Somtoday kun je aangeven hoe groot je de kans op doublure acht door aan de verschillende mogelijkheden zelf een weging toe te kennen. Indien er meerdere adviesplaatsingen zijn, gebruikt Somtoday voor de prognose automatisch de opleiding met de zwaarste weging.
  • Al het werk met betrekking tot de jaarovergang doe je in één systeem: Somtoday!
  • Geen uitwisseling van opleidingen en vakken meer met andere systemen, dus minder kans op fouten.
1.png

Wie maakt de adviesplaatsingen in Somtoday?

Dat verschilt per schoolorganisatie; sommige scholen kiezen er voor om de adviesplaatsing naar aanleiding van een (rapport)vergadering te laten verwerken door de administratie. Bij andere scholen is dit een taak van een teamleider, decaan of de mentor.

CumLaude maakt de prognose visueel zodra de adviesplaatsingen zijn ingevoerd:

2.png

Wil je meer informatie over hoe je adviesplaatsingen kunt gebruiken in combinatie met Somtoday of CumLaude?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie!