CumLaude vaart op ruim 5 jaar ervaring en heeft een grote gebruikersgroep van ruim 250 scholen. Bent u benieuwd naar hoe andere scholen CumLaude ervaren? Lees dan hieronder de gebruikerservaringen.


Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert

Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert

De applicatiebeheerder van Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert heeft de cursus "Ondersteuning bij complexe analyses" gevolgd. Voor meer informatie over het cursusaanbod van CumLaude, bezoek deze pagina.

Pieter heeft mij fantastisch geholpen met de ondersteuning bij de complexe analyses die ik nodig had. Had ik dit nou maar eerder gehad!!! Dit scheelt mij echt heel veel tijd in de toekomst. Echt een aanrader.

Judith Verzijden, applicatiebeheerder


Tabor College

Tabor College

Bij het Tabor College in Hoorn, locatie Oscar Romero, gaan collega’s open met elkaar het gesprek aan over leerlingenresultaten en wordt er gezamenlijk gewerkt aan het verhogen van de onderwijskwaliteit. Om inzicht te krijgen in de cijferresultaten hebben alle collega’s toegang gekregen tot CumLaude en maakt het een integraal onderdeel uit van de gesprekscyclus.

CumLaude helpt ons inzicht te krijgen in onze resultaten en opbrengsten en deze waar nodig bij te sturen. Managers en teamleiders analyseren met CumLaude direct na afloop van de examens de opbrengstenkaart. Teamleiders hebben daarnaast met alle sectieleiders gesprekken om in CumLaude trends en ontwikkelingen te bekijken en zo doelen te stellen voor de toekomst. Ook binnen de sectie en op individueel niveau vinden er gesprekken plaats over resultaten en wordt er gekeken waar het anders of beter moet. CumLaude vormt een heel bruikbaar en gebruiksvriendelijk middel om opbrengstgericht werken te stimuleren.

Mark Kwakman, deelschoolleider 


CVO Groep

CVO Groep

De Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs voor Zuidoost-Utrecht (CVO Groep). De stichting is het bevoegd gezag van vijf scholen in Zeist, Doorn en Wijk bij Duurstede en maakt gebruik van CumLaude.

Als Centraal Bureau van onze scholengroep gebruiken wij de informatie uit CumLaude voor het maken van prognoses van de Opbrengstenkaarten van de scholen, het ondersteunen van Opbrengst Gericht Werken op de scholen en het ontwikkelen van een Kwaliteitsmeter. CumLaude werkt eenvoudig, verzamelt een grote hoeveelheid informatie, maakt vergelijken binnen een school of vaksectie mogelijk en geeft goede grafische overzichten die makkelijk zijn te exporteren. Daardoor is CumLaude goed te gebruiken voor het opstellen van rapporten. CumLaude is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in gebruik.

Peter van Dijen, bestuurssecretaris


Praktijkervaring C.S.G. Groningen

Praktijkervaring C.S.G. Groningen

C.S.G. Groningen is een schoolbestuur met 6 vestigingen en ruim 3500 leerlingen.

Op onze scholen was er in het kader van de kwaliteitsdiscussie steeds meer behoefte aan analyse en onderbouwing. We kwamen er al gauw achter dat CumLaude geweldig veel analysemogelijkheden heeft waar iedereen in de organisatie zelf mee aan de slag kon.

Jan de Vries, stafmedewerker Planning & Control

Het management maakt veel gebruik van CumLaude om inzicht te krijgen in de indicatoren op de opbrengstenkaart en om te kijken waar sturing nodig is. Ook de teamleiders maken bij ons gebruik van CumLaude. De analyses die zij maken gebruiken ze om inhoudelijk met de teams het gesprek aan te gaan. CumLaude vormt voor ons dan ook een belangrijk hulpmiddel in opbrengstgericht werken.

Nico van Loo, stafmedewerker Onderwijs en Kwaliteit


RSG Enkhuizen

RSG Enkhuizen

De Regionale Scholengemeenschap Enkhuizen is een brede scholengemeenschap met bijna 1600 leerlingen die gebruikt maakt van CumLaude in combinatie met Magister.

De school wil de ontwikkeling van hun leerlingen nauwgezet volgen en analyseren. Het maken van deze analyses was in het verleden een tijdrovende klus, maar sinds men gebruikt maakt van CumLaude kunnen gebruikers snel en gemakkelijk zelf analyses maken.

Wat de gebruikers aansprak is de gebruiksvriendelijkheid van CumLaude. Of je nu wel of niet exact aangelegd bent, de analyses zijn zeer gemakkelijk te interpreteren en het gebruik is doelmatig en eenvoudig. CumLaude bespaart ons als organisatie ontzettend veel tijd. 

Paul Coenradie, applicatiebeheerder