Positieve reacties op CumLaude Klantendag

Cumlaude-1-300x225.jpg

Het is feest, CumLaude bestaat 10 jaar! Het was best spannend… zou er belangstelling zijn voor een CumLaude klantendag? Het aantal aanmeldingen en bezoekers voor 6 april 2017 heeft ons positief verrast! Wij mochten van zo’n 70 scholen enthousiaste gasten ontvangen in ‘Het Oude Magazijn’ in Amersfoort.

Na een smakelijke lunch stelde de organiserende partijen zich voor:

Cumlaude-4-300x225.jpg
  • Somtoday (onderdeel van Topicus) als leverancier
  • MagnaView (onderdeel van ProcessGold) als ontwikkelaar.

Erik-Jan van der Linden (CEO van ProcessGold) nam de zaal mee naar de ‘early days’ van de data analyse en het prille begin van CumLaude. Reacties van de bezoekers die we terug kregen:

“Persoonlijke tint maakt het speels en dat beklijft”

“Goed overzicht. Ook wel nostalgische tour…”

De drie presentaties van scholen gaven vooral het beeld dat kwaliteitszorg leeft in onderwijs en CumLaude daar een belangrijke ondersteunende rol biedt. Elke school organiseert het op zijn eigen wijze met de flexibele toepassingen uit CumLaude.

 “Helder verhaal over rol als beleidsmedewerker kwaliteitszorg bovenschools en het gebruik van CumLaude.”

“De extra waarde van CumLaude voor onderlinge vergelijking is goed aangetoond.”

“Een heel andere benadering dan bij onze school.”

“Precies waarvoor CumLaude is bedoeld. Professionele gespreksstof en aanleiding om kwaliteitslatten te verhogen. Heel positief is de vraagstelling: waarom zijn we “groen”.”

“Erg interessant om te horen hoe Docent+ en Sectie+ in deze organisatie zijn gerold. Daarnaast was het een frisse presentatie die op een leuke manier gebracht werd.”

Het verhaal van Tijmen Bolk ( Project “Leren verbeteren”) over het veranderde Toezichtkader greep regelmatig terug op de eerdere presentaties van de scholen.

CumLaude-7-300x225.jpg

“Prima verhaal. Het geraamte (de basis) is niet het meest interessante deel van het lichaam. Het gaat om het vlees op de botten. (de eigen kwaliteit).”

CumLaude 6.0 werd getoond door Sven Bego. Hij nam de zaal mee langs tien jaar CumLaude historie om te eindigen bij de nieuwe release die  per 1 mei 2017 beschikbaar is.

“Leuk om te zien hoe CumLaude de afgelopen jaren gegroeid is en leuk dat we vast een preview van de nieuwe versie konden zien.

“Het is geweldig te zien dat CumLaude niet af is, dat de bouwers en ontwikkelaars in het veld staan en relevante informatie blijven visualiseren!”

Algemene reacties die we mochten ontvangen van bezoekers:

“De klantendag gaf veel nieuwe inzichten bij mij en de leden van de schoolleiding. Kwaliteitszorg is erg in ontwikkeling in onze organisatie, dus de dingen vernomen in deze klantendag zullen zeker meegenomen worden.”

 “Meer inzicht gekregen, leuke gesprekken gehad, heb nieuwe dingen gezien en geleerd. Dus ik zie meer mogelijkheden.”

We zijn trots en blij dat wij 10 jaar CumLaude met u mochten vieren. Hartelijk dank daarvoor. Wij hopen dat wij u geïnspireerd hebben om CumLaude nog meer in te kunnen zetten bij uw kwaliteitscyclus en docent gesprekken in uw organisatie. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan horen wij dat graag. Neem dan contact op met: